#Zastitite se od prevara na internetu

Слика
Internet prevare Prodaja na internetu je u velikom jeku,  kako na facebook stranicama tako i u grupama gde se odvijaju. Mozete naci sve od igracke do lokomotive, novo, staro a ocuvano, napravljene domace radinosti. Bukvalno sve sto mozete zamisliti sad je na klik od vas. I tu se najvise javljaju prevare na internetu,  lakoverni nastradaju od nekolicine.

Meso i jaja oprezno sa ovim namirnicama

Meso i jaja su namirnice sa kojim trebamo biti oprezni


Koliko puta smo culi do sad na reklami - Vodimo racuna sta sipamo u auto,  koju hranu dajemo kucnim ljubimcima, a ne razmisljamo sta mi konzumiramo.

Zivim na selu i u izobilju hrane moram navesti da nije sve sto uzgajamo zdravo. Danasnja deca su bledunjava i ako mislimo da im dajemo zdravu hranu poput mesa i jaja, trebamo biti oprezni sa ovim namirnicama. Navescu neke od proizvoda koje su u svakodnevnoj upotrebi i kako se tretiraju.


Jaja
Jaja



Jaje

Namirnica koja je puna nutrijenata, minerala, vitamina koja su neophodna organizmu. Ali postoji tu caka, nije svako jaje sa ovim primesama,  razlika je u zumancetu. 

Nase bake govorile su da je zdravo kokosije jaje samo ako je zumance narandzaste boje, jer samim tim znalo se da je koka hranjena kukuruzom, kljucala travcice i ceprkala po zemlji u potrazi za glistama. To je organska hrana i nije se vestackim putem doslo do jaja. 

Pazljivo sa ovim namirnicama

Sad dolazimo do toga,  da vise konzumna jaja koja se mogu naci lepo upakovana u kartone, dolaze od koka nosilja koje su iskljucivo hranjene koncentratom,  imaju bledo zuckasto zumance i primese nutrijenata zahvaljujuci vestackim aditivima, ali ne opskrbljuju organizam sa potrebnim materijama. 



Privilegija je znati sta imamo na tanjiru i sta dajemo nasoj deci. Ukoliko imate poverljivog dobavljaca, tj baku i deku na selu ili dobrog prodavca na pijaci koji ce reci cime su hranjene, znajte da cinite dobro vasoj potodici.


Svinjsko meso

Meso je jedna od najvrednijih i najkonzumiranijih namirnica koje covek koristi. One obezbedjuju potrebne hranljive i gradivne sastojke za sve uzraste.

Ali nije svaka gica prasica hranjena domacom hranom, tj. pomijama ili ti splacinom,  jer hranjene takvom hranom one dobiju vise sala,  dok misicna masa ne bude velika.

Dok svinja hranjena koncentratom,  dobije na misicnoj masi zahvaljujuci vodi koja se nakupi u njoj od koncentrata, da bi dobila na tezini ona zahvaljujuci tome biva prodana po vecoj ceni.

Prilikom termicke obrade mesa moze se videti kako voda izlazi i parce mesa se skupi mnogo u odnosu na prvobitnu velicinu. Cena je prevelika a mi se igramo sa nasim zdravljem. Javljaju se razliciti zdravstveni problemi. 

*Vazno je napomenuti*

Moramo povesti racuna sta dajemo nasoj porodici iako mislimo da je zdravo nije sve sto tako izgleda ni dobro. Nekima je kvantitet bitniji od kvaliteta. I zato OPREZ- sa ovim namirnicama.

Коментари

Популарни постови са овог блога

#Zastitite se od prevara na internetu

Kako napraviti ukrasnu kutiju za poklon