#Zastitite se od prevara na internetu

Слика
Internet prevare Prodaja na internetu je u velikom jeku,  kako na facebook stranicama tako i u grupama gde se odvijaju. Mozete naci sve od igracke do lokomotive, novo, staro a ocuvano, napravljene domace radinosti. Bukvalno sve sto mozete zamisliti sad je na klik od vas. I tu se najvise javljaju prevare na internetu,  lakoverni nastradaju od nekolicine.

UVEDITE RED U NERED

Koliko puta zateknete deciju sobu kao da je pala ATOMSKA BOMBA, to je mahom kod svih nesredjene knjige, stvari i razbacane igracke po podu na koje gledate kao minsko polje koje treba preskakati. Pored drugih obaveza koje svi imamo cesto se desi da krene rasprava oko toga zasto, ko i kad ce biti sredjena decja soba.



Jos od prvog razreda ukljucujte decu u ciscenju i spremanju sobe, ne cekajte da podju u sedmi ili osmi razred, tada budite sigurni da nece to odraditi i tu nastaje velika greska. Ako zelite da dete stekne radne navike onda ce ih steci ako ih od malih nogu ukljucite.


Uvedite jednom nedeljnom detaljno spremanje sobe i
pridrzavajte se obaveze. Decu treba ukljuciti u spremanje sobe i dati im obaveze u skladu sa njihovim godinama. Mladja deca mogu pomoci u skupljanju igracaka, papirica i sitnica dok deca skolskog uzrasta mogu pomoci oko brisanja prasine, usisvanja i
pakovanja odece u ormare, posteljine.




Pokazite vasem malisanu da cim ustane namesti krevet, ukoliko imaju krevet na sprat povedite racuna radi sigurnosti. Zamena posteljine neka bude vas posao, a pomoc moze doci i od starijeg brata ili sestre koji se da priskoce i pomognu. Police su vazan deo koje treba imati u sobi, tu deca mogu odlagati knjige, igracke i razne sitnice.

Odecu koje dete nosi cesto stavite na police koje moze sam da dohvati kao i da spakuje.

Korisno je imati kutije od plastike, platna ili drveta u kojima ce se odlagati sitne igracke, kocke kao i one kojima se deca igraju svaki dan. Nije na odmet uvesti red i organizaciju. Uvedite pravilo da pre nego sto uzmu novu igracku, vrate na mesto onu prethodnu sa kojom su se igrali.
S vremena na vreme sa detetom odaberite igracke sa kojima se vise ne igra i sklonite ih, a kada zaboravi na njih vratite ih posle izvesnog vremena tako da ce detetu opet biti zanimljive.











Коментари

Популарни постови са овог блога

#Zastitite se od prevara na internetu

Kako napraviti ukrasnu kutiju za poklon