Постови

Приказују се постови за новембар, 2016

#Zastitite se od prevara na internetu

Слика
Internet prevare Prodaja na internetu je u velikom jeku,  kako na facebook stranicama tako i u grupama gde se odvijaju. Mozete naci sve od igracke do lokomotive, novo, staro a ocuvano, napravljene domace radinosti. Bukvalno sve sto mozete zamisliti sad je na klik od vas. I tu se najvise javljaju prevare na internetu,  lakoverni nastradaju od nekolicine.

Da li pomazu tate?

Слика
Moram reci kad sam procitala tekst o tome kako i pored nas ima jos neko ko se stara o detetu, podelicu sa vama misljenja drugih a i moja. Naime tate u Srbiji staraju se o deci svega 11 minuta dnevno, to su pokazali podaci Republickog zavoda za statistiku, a do ovih  podataka se doslo tokom istrazivanja o tome kako trosimo vreme. Tata i beba

#Kako naneti Mat ruz

Слика
Kako staviti mat ruz na usne Mat ruzevi su u trendu, dugo traju ali se teze nanose. Mat ruz  Najbolji mat ruzevi... Imaju u sebi sve primese kako bi sto bolje izgledali na usnama. Na srecu, tu su mali trikovi koji ce vam pomoci da se uvestite i postanete maher. Mat ruz sam po sebi je takav da ukoliko ga nanesete na ne pripremljene usne on ce naglasiti suvost i ispucalost istih.  💅💋💄 Kako pravilno naneti mat ruz na usne Kako se to ne bi desilo odradite mali piling usana kako bi ocistili. Napravite smesu od maslinovog ulja, meda i secerai time istrljajte usne pa zatim isperite. Usne ce vam biti mekse nakon ovog postupka, pa nanesite sloj labele. Da bi ruz izgledao intenzivnije i trajao duze nanesite na usne korektor. Bilo da su tamniji ili svetliji tonovi, izgledace besprekorno ako stavite korektor na usne pre samog karmina. Mat karmini se ne prelivaju pa olovka za usne nije neophodna. Medjutim, ukoliko je stavite, vizuelno povecac

Krmenadle u pivu

Слика
Potrebni sastojci: Krmenadle u pivu 4 krmenadle 1 veca glavica crnog luka 1/2 govedje kocke za supu 1dl piva 1 kasicica paradajza pelat so, biber Nacin pripreme: Kocku za supu rastvorite u vodi, a krmenadle izlupajte tuckom za meso, pa ih ivaljajte u brasno. Sitno iseckajte luk, izdinstajte ga, pa kada omeksa, stavite  preko njega krmenadle. Kada meso dobije boju, prelijte ga supom i pivom, dodajte paradajz, pomesajte i ostavite da se krcka pola sata. Ako zelite da sos bude gusci, dodajte kasicicu brasna  razmucenog u malo vode. Ovaj recept krmenadle u pivu dobro idu uz pivo prijatno. 

Keksici od lesnika

Слика
Keksici sa lesnikom Potrebni sastojci: 1 belance 80gr secera 100gr lesnika Nacin pripreme: Umutite belance u cvrst sneg, dodajte secer i lesnike koje ste usitnili u secku, pa sve dobro pomesajte kasikom. Na pleh za pecenje stavite pekpapir, kasikom vadite smesu i redjajte od smese kruzice precnika cetiri centimetara. Rernu zagrejte na 140 stepeni i pecite dvadesetak minuta ili dok ne dobiju zlatnu koricu.

Nutela kolac

Слика
Nutela kolac Potrebni sastojci: 280gr nutele 2 jajeta 10 kasika brasna Nacin pripreme: Nutelu, jaja i brasno sipajte u vecu posudu i dobro ih umutite mikserom. Smesu prespite u kalup za torte precnika 20cm  oblozen pekpapirom i pecite kolac dvadesetak minuta na 180 stepeni.

Pohovani Kolutovi od Crnog Luka

Слика
Kolutovi od crnog luka Potrebni sastojci: 2 vece glavice crnog luka 1 jaja 100ml mleka 150gr brasna so ulje za przenje

Buba rusi Kako ih se Resiti

Слика
Kuglice za buba-ruse Sigurno ste se susretali sa bubarusima, najdosadnije i najodvratnije bube. Pored milion preparata koje postoje opet se pojavi po koja dosada. Nazalost desi se da iz prodavnica donesemo kuci, zajedno sa namirnicama, iz bolnice i mnogih drugih mesta niko nije kriv za to jer svi su svesni problema i tretiraju kako umeju i znaju.

Corba sa Pirincem, Karfiolom, Brokolijem

Слика
Corba sa pirincem, karfiolom i brokolijem Potrebni sastojci 1 kesa carske mesavine( brokoli, karfiol, sargarepa) pirinac kim so,biber. ulje crni luk voda

Posna Torta sa Pavlakom

Слика
Posna torta sa pavlakom Kada sam cula za recept Posna Torta sa Pavlakom, mislila sam da je sala na vidiku. Pogledavsi malo bolje recept videla sam da je u pitanju stvarno posna torta sa pavlakom. Vrlo brzo se priprema tako da i laik u kuhinji moze da je spremi ocas posla. Jos ako imate pomocnika kao sto sam ja imala posao malo sporije ide od onog sto ste planirali ali krajnji rezultat dobijete ovako ukusnu Posnu Tortu sa Pavlakom, kojoj niko ne moze da odoli i da je u pitanju stvarno Posna Torta koja se pravi od posne Pavlake.