#Zastitite se od prevara na internetu

Слика
Internet prevare Prodaja na internetu je u velikom jeku,  kako na facebook stranicama tako i u grupama gde se odvijaju. Mozete naci sve od igracke do lokomotive, novo, staro a ocuvano, napravljene domace radinosti. Bukvalno sve sto mozete zamisliti sad je na klik od vas. I tu se najvise javljaju prevare na internetu,  lakoverni nastradaju od nekolicine.

Da li pomazu tate?

Moram reci kad sam procitala tekst o tome kako i pored nas ima jos neko ko se stara o detetu, podelicu sa vama misljenja drugih a i moja.

Naime tate u Srbiji staraju se o deci svega 11 minuta dnevno, to su pokazali podaci Republickog zavoda za statistiku, a do ovih  podataka se doslo tokom istrazivanja o tome kako trosimo vreme.

Tata i beba
Tata i beba




Na jednom forumu ocevi su izjavili, kako to nema veze sa istinom i da je nekima od njih potrebno mnogo vise od 11 minuta za oblacenje dece.

Ne samo da muskarac sluzi  porodici kao glavni privredjivac vec automatski dobija epitet krivca ako zakaze u tom pogledu, zasto nije doprineo svojoj porodici. Dok sve bitne odluke majka treba da donosi u vezi deteta. I ovo poslednje sto je izjavljeno
- Izvinite zene mi ne mozemo da dojimo. Tu recenicu sam i ja dobila kao odgovor. Mi zene nemamo nista od vaseg izvini, dojenje je predivna stvar i da je evolucija htela i vi biste tu funkciju imali ali avaj ne, ostalo vam je jedino da budete za dobrobit vase vrste i produzetka dobri SNABDEVACI.

Ne postoji dokaz da zene bolje hrane, neguju, cuvaju decu od oceva, jos od proslog veka ostalo je takvo nasledje gde se od majke ocekuje sve to. Deo razloga je posledica tradicije , ali su ovi podaci verovatno rezultat cinjenice da danas ima sve vise razvedenih brakova. Tako da se u praksi pokazalo da deca pripadnu majkama, dok tate postaju sporedne licnosti,  koju deca vidjaju jednom nedeljno ili redje. Samim tim zene preuzimaju na sebe odgovornost oko odgajanja deteta kao i obaveze koje rade same. Prema jednoj studiji pokazalo se da tek svaki dvadeseti otac u Srbiji kompletno ukljucen u roditeljstvo.

Nega dece podrazumeva ne samo hranjenje, kupanje, animaciju, citanje, prepovijanje i uspavljivanje. Tate koje su ucestvovale u ovoj studiji pokazale su manju ukljucenost u ciscenju, pranju, peglanju i spremanju obroka za decu. Muskarci misle da ako pomazu deci oko domaceg zadatka da sto odsto ucestvuju u roditeljstvu.

Ako su skladni odnosi izmedju partnera ocevi ce vise ucestvovati oko deteta i obrnuto ako nisu manje ce se angazovati. Partneri koji imaju skladan, otvoren i iskren odnos, majke nece se ustrucavati da zatraze pomoc od partnera a ocevi ce imati vise inicijative da pomognu.

Ali opet na ocu je da odluci da li ce i koliko biti angazovan oko dece. Neki razvedeni ocevi imaju zelju da vise provode vreme sa decom, jer su svesni koliko je ocinska figura vazna.


Zivele mame i tate, izgovor je kriti se iza posla a ne provoditi kvaliteno vreme sa decom i nije bitan kvantitet nego kvalitet mozda i tih 11 minuta koje im ostanu u toku dana iskoriste na pravi nacin.

Podelite vasa iskustva. :) :) :)




Коментари

Популарни постови са овог блога

#Zastitite se od prevara na internetu

Kako napraviti ukrasnu kutiju za poklon