Постови

Приказују се постови за мај, 2016

#Zastitite se od prevara na internetu

Слика
Internet prevare Prodaja na internetu je u velikom jeku,  kako na facebook stranicama tako i u grupama gde se odvijaju. Mozete naci sve od igracke do lokomotive, novo, staro a ocuvano, napravljene domace radinosti. Bukvalno sve sto mozete zamisliti sad je na klik od vas. I tu se najvise javljaju prevare na internetu,  lakoverni nastradaju od nekolicine.

STA JE POTREBNO ZA PORODILISTE

Слика
Dokumentacija za porodiliste: 1. Zdravstvena knjizica, 2. Licna karta, 3. Uput za porodiliste, 4. Krvna grupa i Rh faktor, 5. Rezultati testa na zuticu ( HbS Ag), HIV,

SIZIFOVA POSLA

Слика
Kao mama mogu se poistovetiti sa Sizifom. Koliko puta na dan iznova i iznova sredjivanje kuce, nikad kraja,

Dokumentacija potrebna za deciji dodatak

Слика
Deciji dodatak ostvaruje jedan od roditelja, staratelja ili hranitelja koji je drzavljenin Srbije i ima mesto boravka na teritoriji Republike Srbije i zdravstveno je osiguran je osiguran preko Republickog zavoda za zdravstveno osiguranje i pod uslovom da se neposredno stara o deci od dana podnetog zahteva.

PRIJAVA PREBIVALISTA U MUP-u ZA BEBE

Слика
Sve novorodjene bebe treba da budu prijavljene u MUP-u , odnosno na podrucju gde su prijavljeni  roditelji deteta i to kod nadleznih policijskih uprava, Tom prilikom se izdaje mesto prebivalista za dete koje je potrebno kako za decji dodatak, roditeljski dodatak i za svaku stavku se navodi zasto je potrebno, jer za neke stavke su oslobodjene placanja prilikom izdavanja dok za druge se placa taksa. Nakon sto se dobije Izvod iz maticne knjige rodjenih, odlazi se u nadleznu policijskku stanicu i ona zavisi od toga da li su oba roditelja u braku ili ne.

Dokumentacija potrebna za PRIJAVU BEBE KOD MATICARA

Слика
Dokumentacija koja je potrebna za prijavu bebe kod maticara: Rok za prijavu bebe od dana rodjenja je 30 dana, Kada  prijavljujete bebu vi odredjujete njeno ime i prezime ako nakon 30 dana  ne prijavite dete drzava preuzima na sebe da odredi detetu ime i prezime. Prijavljivanje se vrsi u opstinama kod maticara, gde se prilaze sva potrebna dokumentacija, kao i potpis oba roditelja.

KAKO DA UKLONITE OGREBOTINE NA DRVENOM NAMESTAJU

Слика
  Ogrebotine na drvenom nameštaju, podu ili vratima su rasprostranjena pojava, sa kojom se suočavaju u skoro svakoj kući. U većini slučajeva ogrebotine se mogu odstraniti uz pomoć sredstava  koje poseduje svako domaćinstvo.Naravno,  teško se možemo u potpunosti osloboditi većih ogrebotina, ali načiniti ih manje vidljivim je prilično jednostavno.     Evo nekoliko korisnih metoda za uklanjanje ogrebotina sa drvenog nameštaja:     1. Talog kafe   Namestaj u Vasem domu, s vremenom moze biti izgreban. Osveziti ga mozete tako sto cete u njega utrljati mesavinu paste za poliranje, taloga kafe i tople vode.

OSLOBODITE SE FLEKA OD ZVAKA I MASNOCE

Слика
Niko od nas ne voli nered i prljavštinu, i pri samoj pomisli na dodatne mrlje od žvaka ili nekih drugih stvari zaboli nas glava. Evo par trikova koji će vam olakšati da ove stvari rešite brzo i lako. . Mrlje su najveći problem pri pranju odeće, a najnezgodnije su one od žvake ili voska, kao i fleke od masne hrane.

KAKO DA OCISTITE UZ POMOC SOLI

Слика
    Iako preterano korištenje soli u ishrani nije preporučljivo, kad je čišćenje kuće u pitanju malo šta može s njom da se meri. Pročitajte neverovatnih 2 5 načina kako možete upotrebiti so za čišćenje.\

NAPRAVITE OSVEZIVAC PROSTORIJA

Слика
Ovo je predlog za koji je potrebno bukvalno minut vašeg vremena i skoro nikakav trošak, a rezultat je apsolutna svežina u domu.  Naravno, radi se o potpuno ekološkom osveživaču prostora, za koji su vam potrebni sledeći sastojci 1. teglica s aluminijumskim poklopcem 2. soda bikarbona 3. esencijalno ulje po vašem izboru Postupak pripreme:

Nabavite ovu ovu biljku pod HITNO, bicete sracni i puni ko brod

Слика
Ovu je još “djavolji bršljan” ili “biljka novca” jer se smatra da donosi sreću, ali Epipremnum aureum je danas najpoznatiji po svojoj sposobnosti da prečišćava vazduh. Ova jednostavna puzavica upija čak i formaldehid. Epipremnum aureum ili “zlatna puzavica” jedna je od biljaka koje su postale popularne pre svega zahvaljujući tome što se lako gaji i ne traži neke posebne uslove. Međutim, u poslednje vreme sve više dolaze do izražaja blagotvorno dejstvo ove biljke na zdravlje ljudi i “detoksikaciju” zgrada, piše „Moja bašta”.  Ona može da ukloni formaldehid iz vazduha, a i mnoge druge štetne hemikalije. Za nas je važna činjenica da se oko 70 odsto detoksikacije organizma obavi preko disanja te je stoga izuzetno bitno da živimo i radimo u prostorijama sa cistim vazduhom Ova robusna puzavica se lako gaji i odgovara joj direktno ili malo zasenjeno direktno svetlo, osim tokom jakih vrućina kad sunce može da bukvalno opeče listove. Od količine svetla zavisiće i količina

PILETINA SA PRAZILUKOM

Слика
Sastojci     4 osobe 600 g  piletine 1 kasicica  Slatke paprike mlevene  40 g  maslaca 700 g  praziluka 150 ml  belog vina 100 ml  kisele pavlake 1 kasicica  Vegete

KRMENADLE NA FRANCUSKI NAČIN

Слика
POTREBNO JE 8 krmenadli bez kostiju,  8 većih listova kupusa,  3 kašičice senfa,  500 g crnog luka,  3 čena belog luka,  8 tankih režnjeva slanine,  0,5 l supe od kocke,  200 ml belog vina,  so, biber, ulje, brašno

ĆUFTE U SOSU OD JOGURTA

Слика
POTREBNO JE ZA ĆUFTE 500 g mlevenog mesa,  1 glavica crnog luka,  4 čena belog luka,  sredina hleba, malo mleka,  2 jajeta,  pola kašičice praška za pecivo,  brašno, ulje, so, po želji mešavina začina

DOMACI MANCMELOU

Слика
Potrebni sastojci za biskvit: - 1 kasika kakao praha - 450gr brasna - 100gr secera - 1/2 kasicice soli - 1/2 kasicica praska za pecivo - na vrh noza soda bikarbona - 220gr margarina - 3 jajeta Potrebni sastojci za fil: - 120ml vode - 4 kasike meda - 320 gr secera - 2 kasike zelatina - 4 kasike meda - 1/2 ekstrata od vanile - 4 belanca Za preliv: - 300gr mlecne cokolade - 9 kasika ulja.

NAPRAVITE SAMI MIRISE PROTIV MUVA I KOMARACA

Слика
S problemom muva u stanu i kući bore se apsolutno svi, a kako biste se rešili ovih dosadnih letnjih napasti ne morate kupovati veštačka sredstva neprijatnih mirisa, već ih se možete rešiti uz pomoć prirode. Muve mrze mediteransko bilje, zato uz pomoć zdravih i mirisnih biljaka osvežite prostor i rešite se napasnika.

SAVETI KOJE SITNICE ZNACE

Слика
Savremeni svet doneo nam je niz pogodnosti ali samim tim i brz tempo zivota, tako da nas muce sitni problemi. Takve stvari mogu da nam idu na zivce kao sto su komarci, glavobolje itd koje nas iziritiraju, tako smo pronasli par korisnih saveta kako da se izborite sa svakodnevnim problemima.