#Zastitite se od prevara na internetu

Слика
Internet prevare Prodaja na internetu je u velikom jeku,  kako na facebook stranicama tako i u grupama gde se odvijaju. Mozete naci sve od igracke do lokomotive, novo, staro a ocuvano, napravljene domace radinosti. Bukvalno sve sto mozete zamisliti sad je na klik od vas. I tu se najvise javljaju prevare na internetu,  lakoverni nastradaju od nekolicine.

DOMACI MANCMELOU

Potrebni sastojci za biskvit:
- 1 kasika kakao praha
- 450gr brasna
- 100gr secera
- 1/2 kasicice soli
- 1/2 kasicica praska za pecivo
- na vrh noza soda bikarbona
- 220gr margarina
- 3 jajeta

Potrebni sastojci za fil:
- 120ml vode
- 4 kasike meda
- 320 gr secera
- 2 kasike zelatina
- 4 kasike meda
- 1/2 ekstrata od vanile
- 4 belanca

Za preliv:
- 300gr mlecne cokolade
- 9 kasika ulja.



Priprema;

TESTO:
Sipati na vagu 100gr kakao, pa zatim dodati brasno da bude ukupno 450 gr, staviti u vanglicu i dodati sve suve sastojke, a zatim dodajte iseckan margarin. Mrgarin mesati kako bi se sjedinio sa brasnom. Dodati jaja i zamesiti testo. Pokrite vanglicu u kojoj stoji testo, neka odstoji 1 sar, tako testo moze da bude u frizideru minimum 3 dana. Na sto posuti brasno razviti testo, da bude sto tanje jer ce prilikom pcenja u rerni narasti, Vaditi casicom testo i redjati u pleh na kome ste postavili papir za pecenje. Pecite na temperaturi od 190 C oko 10 minuta. Ostavite da se ohladi.

FIL:
Natipiti zelatin hladnom vodom i ostaviti da nabubri. Pomesati vodu, med i secer, zagrejati na najvecoj
 temperaturi. Kada secer pocne da vri 5 minuta nakon toga kad se pojave baloncici skinite ga sa vatre. Pomesajte sa zelatinom. Umutiti belancau cvrstu penu i lagano dodajte rastopljeni secer sa zelatinom uz neprestano miksanje. Dodajte ekstrat vanile i mutite dok ne postane penast slag. Sipajte masu u spric, i direktno na ohladjeni keks sipajte penu na sredinu, ona ce se ravnomerno rasporediti pokeksu, nakon toga ostavite da se suse na sobnoj temperaturi 2 sata.

PRELIV:

Kada otopite cokoladu zajedno sa uljem keksice prelivati sa cokoladom, tako gotove stavite da se stegnu.

Коментари

Популарни постови са овог блога

#Zastitite se od prevara na internetu

Kako napraviti ukrasnu kutiju za poklon