#Zastitite se od prevara na internetu

Слика
Internet prevare Prodaja na internetu je u velikom jeku,  kako na facebook stranicama tako i u grupama gde se odvijaju. Mozete naci sve od igracke do lokomotive, novo, staro a ocuvano, napravljene domace radinosti. Bukvalno sve sto mozete zamisliti sad je na klik od vas. I tu se najvise javljaju prevare na internetu,  lakoverni nastradaju od nekolicine.

PRIJAVA PREBIVALISTA U MUP-u ZA BEBE

Sve novorodjene bebe treba da budu prijavljene u MUP-u, odnosno na podrucju gde su prijavljeni  roditelji deteta i to kod nadleznih policijskih uprava, Tom prilikom se izdaje mesto prebivalista za dete koje je potrebno kako za decji dodatak, roditeljski dodatak i za svaku stavku se navodi zasto je potrebno, jer za neke stavke su oslobodjene placanja prilikom izdavanja dok za druge se placa taksa. Nakon sto se dobije Izvod iz maticne knjige rodjenih, odlazi se u nadleznu policijskku stanicu i ona zavisi od toga da li su oba roditelja u braku ili ne.


- Ukoliko je dete rodjeno u bracnoj zajednici, dovoljno je da dodje jedan od roditelja i prilozi sledeca dokumenta:

1. LICNA KARTA ( roditelja koji prijavljuje dete),

2. IZVOD IZ MATICNE KNJIGE RODJENIH ( za dete),

3. ZAHTEV ZA PRIJAVU/ ODJAVU PREBIVALISTA ( moze se kupiti u bolje snabdevenim knjizarama)

4. i dokaz o placenoj ADMINISTRATIVNOJ TAKSI.

Cena takse i broj ziro racuna na kom se uplacuje dobijaju se direktno u policijskim upravama u kojima se vrsi prijava deteta.

 

- Ista dokumentacija se dostavlja ukoliko je dete rodjeno u vanbracnoj zajednici,  ili se roditelji ne vode na istoj adresi, ali je potrebno prisustvo oba roditelja i licne karte svakog od njih.


 

Коментари

Популарни постови са овог блога

#Zastitite se od prevara na internetu

Kako napraviti ukrasnu kutiju za poklon