Постови

Приказују се постови за јун, 2016

#Zastitite se od prevara na internetu

Слика
Internet prevare Prodaja na internetu je u velikom jeku,  kako na facebook stranicama tako i u grupama gde se odvijaju. Mozete naci sve od igracke do lokomotive, novo, staro a ocuvano, napravljene domace radinosti. Bukvalno sve sto mozete zamisliti sad je na klik od vas. I tu se najvise javljaju prevare na internetu,  lakoverni nastradaju od nekolicine.

VIRSLE U LISNATOM TESTU

Слика
Potrebni sastojci: 1 pakovanje lisnatog testa 8 virsle 8 Listica tost kackavalja 1 zumance margarin susam Nacin pripreme:

POHOVANE SNICLE SA PAVLAKOM

Слика
Potrebni sastojci: 1 kg snicli od buta 1 casica pavlake 3 jaja brasno so, biber, zacin po ukusu ulje

7 STVARI KOJE UKAZUJU DA JE DOBRO PITI VODU

Слика
Kolicina vode koju unosite svaki dan u vase telo igra vaznu ulogu u odrzavanje zdravlja. Strucnjaci preporucuju da se unosi 8 do 10 casa vode. Ovo su zdravstvene prednosti vode za pice:

STVARI KOJE NAJVISE PRIJAJU BEBAMA

Слика
1. Bebe vole da su ušuškane To ih podseća na vreme provedeno u materici, u stomaku svoje majke, kada su bile okružene “zidovima” koji su ih štitili i pružali utočište. Prvih nedelja života mnoge bebe se osećaju zadovoljno kada ih mame uviju u ćebence i nosaju ih; prija im osećaj prisnosti. Postepeno, bebe se osećaju slobodnije i počinju da prave prve sigurnije i samouverenije pokrete. 2. Dodir mamine kože Majčin zagrljaj je najbolje rešenje za skoro sve probleme. Mnoge studije dokazale su da direktan kontakt telom, tačnije kožom, između majke i bebe uravnotežuje bebinu telesnu temperaturu i srčani ritam i pomaže lučenje hormona endorfina i oksitocina, hormona ljubavi, ne samo kod bebe, već i kod majke. U kontaktu sa kožom svoje majke, nervni sistem novorođenčeta se opušta i time se poboljšava odnos majke i deteta, budući da se oboje osećaju bliskim i voljenim.

SLIKE U VEZI I BRAKU

Слика
Smesne ilustracije koje pokazuju Vezu vs. Brak pogledajte 9 fotografija nacicite se bar u nekoliko od njih :) ja znam jesam.... <3 Onaj ko kaze da mu se odnos nije promenio u braku - jednom recju - laze. Nakon sto ozvanicimo svoju vezu i krunisemo je brakom stvari neminovnopostaju drugacije. Ovih devet ilustracija pokazuju sustinu tih promena.

STA TREBA DA RADITE UKOLIKO STE IMALI CARSKI REZ

Слика
  Ponekad carski rez je neizbezan, ako postoji neka komplikacija koja ukazuje potrebu za takvim vidom porodjaja, nemojte se plasiti toga i ocajavati ako niste mogli prirodnim putem da se porodite. Evo par saveta kako da se pripremite za to sto vas ceka ili ste vec prosli kroz to pa stoga nije lose podsetititi kako da se pazite nakon carskog reza.

SLANE OBLANDE

Слика
Potrebni sastojci: 1 pakovanje velikih oblandi, 4 case kisele pavlake, 3 casice sirka, 300 gr sunke  nasecene na tanke kolutove sve zavisi koliko ce vam biti potrebno ( ili bilo koja druga parizer salama), 100 gr naredndanog kackavalja za dekoraciju. 

PUNJENE JABUKE

Слика
Potrebni sastojci: 6 jabuka 50 gr mlevenih oraha 50 gr suvog grozdja Dzem od sljiva

GRCKA SALATA

Слика
4 paradajza 1 svezi krastavac 1glavica luka 1 zelena salata 5 maslina nekoliko listova zelene salate 200 gr feta sira 1 dcl jogurta sa manje masnoce 1 kasika maslinovog ulja so, biber origano, ruzmarin 

ZELITE LI DA ODGAJITE USPESNU DECU

Слика
Svi zelimo da nam deca budu uspesna i za to nisu potrebne velika finansijska sredstva dovoljno je da se pridrzavate ovih sedam stvari svaki dan. Nije samo da probate jednom i odmah u startu odustanete treba da budete dosledni a pod tim se podrazumeva da vam to predje u rutinu tako sto cete se pridrzavati. Aristotel rekao - Mi smo ono sto radimo,  i to nas dovodi do toga da je to istina da li govorimo o nama ili nasoj deci   - Izuzetnost nije cin vec navika.

Kako napraviti Fondan za tortu-fondant recept

Слика
Prvi put sam pripremala fondan po ovom receptu i mogu reci da je za prvi put ispala dobra i ako nemam iskustva sa pravljenjem. Postoje puno nacina za izradu fondan mase, istrazujuci pronasla sam fondant recept u kome idu samo prorodni sastojci za ovaj recept nisam koristila glicerin. Njegova tekstura je mekana u odnosu na druge fondane i nema strukturu zvake kada se torta oznoji, desava se samo fondanima koji sadrze glicerin, a nastaje usled cirkulacije vazduha u vitrinama koje imaju ventilator.

Papiri za roditeljski dodatak

Слика
Pravo na roditeljski dodatak imaju majke koje se  neposredno brinu o detetu za koje je zahtev podnela i da nije lisena roditeljskog prava u odnosu na decu prethodnog rodjenja. Ono se ostvaruje na osnovu broja zivorodjene dece, tako da i majke koje rode blizance, trojke ostvaruju pravo na svako dete pojedinacno kao da je prvo, drugo ili trece rodjeno. Dokumentacija za roditeljski