#Zastitite se od prevara na internetu

Слика
Internet prevare Prodaja na internetu je u velikom jeku,  kako na facebook stranicama tako i u grupama gde se odvijaju. Mozete naci sve od igracke do lokomotive, novo, staro a ocuvano, napravljene domace radinosti. Bukvalno sve sto mozete zamisliti sad je na klik od vas. I tu se najvise javljaju prevare na internetu,  lakoverni nastradaju od nekolicine.

Kako napraviti Fondan za tortu-fondant recept

Prvi put sam pripremala fondan po ovom receptu i mogu reci da je za prvi put ispala dobra i ako nemam iskustva sa pravljenjem.

Postoje puno nacina za izradu fondan mase, istrazujuci pronasla sam fondant recept u kome idu samo prorodni sastojci za ovaj recept nisam koristila glicerin. Njegova tekstura je mekana u odnosu na druge fondane i nema strukturu zvake kada se torta oznoji, desava se samo fondanima koji sadrze glicerin, a nastaje usled cirkulacije vazduha u vitrinama koje imaju ventilator.




Potrebni sastojci:

- 600 gr secera u prahu,
- 50 gr margarina,
- 30 ml vode
- 5 gr zelatina
-  jestive boje tecne za torte i kolace ( koristiti samo one boje koje planirate za tortu)

Nacin pripreme:

Prvo rastvorite zelatin u malo vode i ostaviti da nabubri. Zagrejte ga na tihoj vatri margarin pri tom pazite da ne zagori, dodajte med u njega i mesajte dok se margarin ne otopi. Nakon sto se margarin otopio i sjedinio sa medom dodajte u njega zelatin, mesajte kako bi se i zelatin rastvorio.

U posudu odvojite 400 gr secera u prahu i napravite na sredini rupu gde cete sipati otopljenu smesu koju ste pripremili. Sipajte smesu i mesajte sa viljuskom.

Ukoliko vam treba samo jedna boja mozete odma na pocetku dodati pri mesanju, ako praviti vise boja onda obojite kad zavrsite sa mesanjem fondana.

Dodajte po malo preostali secer u prahu pri mesenju i videcete da li je glatko i meko kao testo.
Na kraju ako ste odlucili za vise boja odvojite fondan na par delova koliko vam treba i uzmite cakalice i ubadajte u testo na vise mesta i mestite dok fondan ne poprimi zeljenu boju, jeste malo zanovetno ali krajnji rezultat ce vas oduseviti.  

Razvucite testo sa oklagijom rastanjite na debljini od 3 milimetara na oklagiju namotajte fondan koji ste rastanjili i prekrijte tortu tako sto cete krenuti od pocetka gde cete ostaviti krajeve fondana da prekriju tortu i lagano prevlaciti oklagiju tako da ravnomreno se raspodeli fondan po torti pri tom vodite racuna da se ne pokida.

Fondan moze da se cuva u zamrzivacu do 90 dana, umotano u kese za zamrzivac ili najlonsku kesu ili pak kanticu plasticnu. Ukoliko se stvrdne ubacite ga u mikrotalasnu da se otpusti ako nemate nakvasite ruke i utapkajte u smesu, sacekajte da smesa upije vodu pa je premesite dodajuci malo secera u prahu.



Коментари

Популарни постови са овог блога

#Zastitite se od prevara na internetu

Kako napraviti ukrasnu kutiju za poklon