#Zastitite se od prevara na internetu

Слика
Internet prevare Prodaja na internetu je u velikom jeku,  kako na facebook stranicama tako i u grupama gde se odvijaju. Mozete naci sve od igracke do lokomotive, novo, staro a ocuvano, napravljene domace radinosti. Bukvalno sve sto mozete zamisliti sad je na klik od vas. I tu se najvise javljaju prevare na internetu,  lakoverni nastradaju od nekolicine.

7 STVARI KOJE UKAZUJU DA JE DOBRO PITI VODU


Kolicina vode koju unosite svaki dan u vase telo igra vaznu ulogu u odrzavanje zdravlja. Strucnjaci preporucuju da se unosi 8 do 10 casa vode. Ovo su zdravstvene prednosti vode za pice:



  • Popravlja raspolozenje
Istrazivanja pokazuju da blaga dehidracija moze negativno uticati na raspolozenje i sposobnost razmisljanja. Studija sprovedena na 25 zena i objavljena u casopisu Journal of Nutrition, ukazuje da nedostatak vode u organizmu moze se lose odraziti na vase kongitivne sposobnosti kako i na raspolozenje.

Kako biste znali da ste dovoljno hidrirani glavni ukazatelj je boja vaseg urina, ukoliko je svetlija i blago zute boje unosite dovoljno kolicine vode, ukoliko imate tamno zut urin onda je potrebno da uneste jos vode.
  •  Regulisanje unosa kalorija,
Zaboravite na druge dijete- ispijanje vode vam pomoci u smanjenju telesne tezine. Brojne studije su otkrile vezu izmedju smanjenja telesne tezine pri konzumiranj vode. Tajna je u tome sto voda pomaze da se oseti sitost i samim tim se smanjuje unos preveliki unos bespotrebnih kalorija.
  • Cistija koza,
Odredjeni toksini u telu mogu izazvati zapaljenske procese na kozi, sto za posledicu imaju zapusene pore i aknena kozi. Voda cini kozu cistijom i samim tim smanjuje pojavu bubuljica.
  • Smanjuje telesnu tezinu,
Ispijanjem samo jedne case pre obroka pomaze u smanjenju telesne tezine, tako sto se smanji apetit kao sto smo naveli i time vam pomogne u mrsavljenju. Kad popijete vodu pre obroka zapremina zeludca se smanji i vi pojedete manje hrane. Tako se i povecava sagorevanje kalorija i pomaze u razgradnji i otklanjanju masnih celija.

  • Bilans tecnosti,
Otprilike  60% tela je sacinjeno od vode. Ispijanje dovoljne kolicine vode odrzava se balans koji je potreban za normalno funkcionisanje organizma, voda pomaze u prenosu hranljivih sastojaka, odrzavanje telesne temperature, regulaciji pritiska i mnogo dgugih funkcija koje pomaze voda.

  • Funkcija bubrega,
Voda pospesuje rad bubrega, prilikom filtracije krvi iz koga bubrezi odvajaju stetne materije i slivaju se u besiku kako bi se organizam resio tih materija. Zato je bubrezima potrebno dovoljno tecnosti.

  • Funkcija misica,
Prilikom napornog rada, treninga misici gube tecnost preko znojenja i dolazi do umora. Potrebno je popiti vodu kako bi se misici hidrirali i oporavili.
U to ime ZIVELI... 

Коментари

Популарни постови са овог блога

#Zastitite se od prevara na internetu

Kako napraviti ukrasnu kutiju za poklon