#Zastitite se od prevara na internetu

Слика
Internet prevare Prodaja na internetu je u velikom jeku,  kako na facebook stranicama tako i u grupama gde se odvijaju. Mozete naci sve od igracke do lokomotive, novo, staro a ocuvano, napravljene domace radinosti. Bukvalno sve sto mozete zamisliti sad je na klik od vas. I tu se najvise javljaju prevare na internetu,  lakoverni nastradaju od nekolicine.

ZELITE LI DA ODGAJITE USPESNU DECU

Svi zelimo da nam deca budu uspesna i za to nisu potrebne velika finansijska sredstva dovoljno je da se pridrzavate ovih sedam stvari svaki dan. Nije samo da probate jednom i odmah u startu odustanete treba da budete dosledni a pod tim se podrazumeva da vam to predje u rutinu tako sto cete se pridrzavati. Aristotel rekao - Mi smo ono sto radimo, i to nas dovodi do toga da je to istina da li govorimo o nama ili nasoj deci  - Izuzetnost nije cin vec navika.






1. Zadajte detetu obaveze.
Neka opere sudove, obrise prasinu, pokosi travu, usisa i jos mnogo drugih stvari. Ne samo da ce olaksati vas zivot vec ce i deci uciniti zivot boljim.

2. Naucite decu da budu drustvena.
Decu treba podsticati na druzenje sa svojim vrsnjacima, da razumeju svoja osecanja kao i da resavaju svoje probleme samostalno. Takva deca imaju vece sanse, da zavrse fakultet na vreme i da se zaposle do 25 godine jer ce razviti svoje drustvene vestine, od dece koja su bila previse zasticena.
Ne treba trcati za svaku sitnicu, kao sto je drug mi uradio ovo rekao ono sve dok ne ugrozava detetov zivot, trebaju sami shvatiti sta je prihvatljivo a sta ne a mi smo tu samo da im objasnimo sta valja a sta ne.

3. Pripremite ih za fakultet.
Sa tim se krece jos od malih nogu ukoliko zelite da vam deca zavrse fakultet usmeravajte ih ka tome i govorite koliko ce im biti od znacaja da imaju zavrsen fakultet.

4. Da odrastaju u zdravim porodicnim uslovima.
Svi smo culi price koje su se odnosile na raspad braka dva supruznika ali su ipak ostajali zajedno zbog dece. To bi mogli reci da je za divljenje ali bolje je ostati u dobrim odnosima, roditelji medjusobno pa cak i braca i sestre ( ukoliko ih ima) nego da odrasta svakodnevno uz kritike i imati konflikt svaki dan i sve svoje frustracije iznositi na decu, priznajte to nije zdravo okruzenje za dete.

5. Naucite ih da zavole matematiku.
Od velikog je znacaja da im se ukaze na to da je matematika korisna i dobra i da nije bauk,

6.Naucite ih da pokusaju, i da se ne frustriraju 
Desice se da dozive neuspeh ako se to dogodi pokusajte im objasniti da se to desava svima nama i da nauce na tom iskustvu kako da se prilagode situaciji iz iz toga steknu iskustva koja ce im ubuduce koristiti.

7. Naucite ih da steknu radne navike i cenite njihova dostignuca.
Ako zelite da vasa deca steknu radne navike posticicete tako sto cete ih motivisati ohrabrivanjem i radovati se svakom njihovom uspehu.

izvor: /Inc.com

Procitajte sta je sve portebno za porodiliste >>>




Коментари

Популарни постови са овог блога

#Zastitite se od prevara na internetu

Kako napraviti ukrasnu kutiju za poklon