Постови

Приказују се постови за 2016

#Zastitite se od prevara na internetu

Слика
Internet prevare Prodaja na internetu je u velikom jeku,  kako na facebook stranicama tako i u grupama gde se odvijaju. Mozete naci sve od igracke do lokomotive, novo, staro a ocuvano, napravljene domace radinosti. Bukvalno sve sto mozete zamisliti sad je na klik od vas. I tu se najvise javljaju prevare na internetu,  lakoverni nastradaju od nekolicine.

Da li pomazu tate?

Слика
Moram reci kad sam procitala tekst o tome kako i pored nas ima jos neko ko se stara o detetu, podelicu sa vama misljenja drugih a i moja. Naime tate u Srbiji staraju se o deci svega 11 minuta dnevno, to su pokazali podaci Republickog zavoda za statistiku, a do ovih  podataka se doslo tokom istrazivanja o tome kako trosimo vreme. Tata i beba

#Kako naneti Mat ruz

Слика
Kako staviti mat ruz na usne Mat ruzevi su u trendu, dugo traju ali se teze nanose. Mat ruz  Najbolji mat ruzevi... Imaju u sebi sve primese kako bi sto bolje izgledali na usnama. Na srecu, tu su mali trikovi koji ce vam pomoci da se uvestite i postanete maher. Mat ruz sam po sebi je takav da ukoliko ga nanesete na ne pripremljene usne on ce naglasiti suvost i ispucalost istih.  💅💋💄 Kako pravilno naneti mat ruz na usne Kako se to ne bi desilo odradite mali piling usana kako bi ocistili. Napravite smesu od maslinovog ulja, meda i secerai time istrljajte usne pa zatim isperite. Usne ce vam biti mekse nakon ovog postupka, pa nanesite sloj labele. Da bi ruz izgledao intenzivnije i trajao duze nanesite na usne korektor. Bilo da su tamniji ili svetliji tonovi, izgledace besprekorno ako stavite korektor na usne pre samog karmina. Mat karmini se ne prelivaju pa olovka za usne nije neophodna. Medjutim, ukoliko je stavite, vizuelno povecac

Krmenadle u pivu

Слика
Potrebni sastojci: Krmenadle u pivu 4 krmenadle 1 veca glavica crnog luka 1/2 govedje kocke za supu 1dl piva 1 kasicica paradajza pelat so, biber Nacin pripreme: Kocku za supu rastvorite u vodi, a krmenadle izlupajte tuckom za meso, pa ih ivaljajte u brasno. Sitno iseckajte luk, izdinstajte ga, pa kada omeksa, stavite  preko njega krmenadle. Kada meso dobije boju, prelijte ga supom i pivom, dodajte paradajz, pomesajte i ostavite da se krcka pola sata. Ako zelite da sos bude gusci, dodajte kasicicu brasna  razmucenog u malo vode. Ovaj recept krmenadle u pivu dobro idu uz pivo prijatno. 

Keksici od lesnika

Слика
Keksici sa lesnikom Potrebni sastojci: 1 belance 80gr secera 100gr lesnika Nacin pripreme: Umutite belance u cvrst sneg, dodajte secer i lesnike koje ste usitnili u secku, pa sve dobro pomesajte kasikom. Na pleh za pecenje stavite pekpapir, kasikom vadite smesu i redjajte od smese kruzice precnika cetiri centimetara. Rernu zagrejte na 140 stepeni i pecite dvadesetak minuta ili dok ne dobiju zlatnu koricu.

Nutela kolac

Слика
Nutela kolac Potrebni sastojci: 280gr nutele 2 jajeta 10 kasika brasna Nacin pripreme: Nutelu, jaja i brasno sipajte u vecu posudu i dobro ih umutite mikserom. Smesu prespite u kalup za torte precnika 20cm  oblozen pekpapirom i pecite kolac dvadesetak minuta na 180 stepeni.

Pohovani Kolutovi od Crnog Luka

Слика
Kolutovi od crnog luka Potrebni sastojci: 2 vece glavice crnog luka 1 jaja 100ml mleka 150gr brasna so ulje za przenje

Buba rusi Kako ih se Resiti

Слика
Kuglice za buba-ruse Sigurno ste se susretali sa bubarusima, najdosadnije i najodvratnije bube. Pored milion preparata koje postoje opet se pojavi po koja dosada. Nazalost desi se da iz prodavnica donesemo kuci, zajedno sa namirnicama, iz bolnice i mnogih drugih mesta niko nije kriv za to jer svi su svesni problema i tretiraju kako umeju i znaju.

Corba sa Pirincem, Karfiolom, Brokolijem

Слика
Corba sa pirincem, karfiolom i brokolijem Potrebni sastojci 1 kesa carske mesavine( brokoli, karfiol, sargarepa) pirinac kim so,biber. ulje crni luk voda

Posna Torta sa Pavlakom

Слика
Posna torta sa pavlakom Kada sam cula za recept Posna Torta sa Pavlakom, mislila sam da je sala na vidiku. Pogledavsi malo bolje recept videla sam da je u pitanju stvarno posna torta sa pavlakom. Vrlo brzo se priprema tako da i laik u kuhinji moze da je spremi ocas posla. Jos ako imate pomocnika kao sto sam ja imala posao malo sporije ide od onog sto ste planirali ali krajnji rezultat dobijete ovako ukusnu Posnu Tortu sa Pavlakom, kojoj niko ne moze da odoli i da je u pitanju stvarno Posna Torta koja se pravi od posne Pavlake.

VIRSLE U LISNATOM TESTU

Слика
Potrebni sastojci: 1 pakovanje lisnatog testa 8 virsle 8 Listica tost kackavalja 1 zumance margarin susam Nacin pripreme:

POHOVANE SNICLE SA PAVLAKOM

Слика
Potrebni sastojci: 1 kg snicli od buta 1 casica pavlake 3 jaja brasno so, biber, zacin po ukusu ulje

7 STVARI KOJE UKAZUJU DA JE DOBRO PITI VODU

Слика
Kolicina vode koju unosite svaki dan u vase telo igra vaznu ulogu u odrzavanje zdravlja. Strucnjaci preporucuju da se unosi 8 do 10 casa vode. Ovo su zdravstvene prednosti vode za pice:

STVARI KOJE NAJVISE PRIJAJU BEBAMA

Слика
1. Bebe vole da su ušuškane To ih podseća na vreme provedeno u materici, u stomaku svoje majke, kada su bile okružene “zidovima” koji su ih štitili i pružali utočište. Prvih nedelja života mnoge bebe se osećaju zadovoljno kada ih mame uviju u ćebence i nosaju ih; prija im osećaj prisnosti. Postepeno, bebe se osećaju slobodnije i počinju da prave prve sigurnije i samouverenije pokrete. 2. Dodir mamine kože Majčin zagrljaj je najbolje rešenje za skoro sve probleme. Mnoge studije dokazale su da direktan kontakt telom, tačnije kožom, između majke i bebe uravnotežuje bebinu telesnu temperaturu i srčani ritam i pomaže lučenje hormona endorfina i oksitocina, hormona ljubavi, ne samo kod bebe, već i kod majke. U kontaktu sa kožom svoje majke, nervni sistem novorođenčeta se opušta i time se poboljšava odnos majke i deteta, budući da se oboje osećaju bliskim i voljenim.

SLIKE U VEZI I BRAKU

Слика
Smesne ilustracije koje pokazuju Vezu vs. Brak pogledajte 9 fotografija nacicite se bar u nekoliko od njih :) ja znam jesam.... <3 Onaj ko kaze da mu se odnos nije promenio u braku - jednom recju - laze. Nakon sto ozvanicimo svoju vezu i krunisemo je brakom stvari neminovnopostaju drugacije. Ovih devet ilustracija pokazuju sustinu tih promena.

STA TREBA DA RADITE UKOLIKO STE IMALI CARSKI REZ

Слика
  Ponekad carski rez je neizbezan, ako postoji neka komplikacija koja ukazuje potrebu za takvim vidom porodjaja, nemojte se plasiti toga i ocajavati ako niste mogli prirodnim putem da se porodite. Evo par saveta kako da se pripremite za to sto vas ceka ili ste vec prosli kroz to pa stoga nije lose podsetititi kako da se pazite nakon carskog reza.

SLANE OBLANDE

Слика
Potrebni sastojci: 1 pakovanje velikih oblandi, 4 case kisele pavlake, 3 casice sirka, 300 gr sunke  nasecene na tanke kolutove sve zavisi koliko ce vam biti potrebno ( ili bilo koja druga parizer salama), 100 gr naredndanog kackavalja za dekoraciju. 

PUNJENE JABUKE

Слика
Potrebni sastojci: 6 jabuka 50 gr mlevenih oraha 50 gr suvog grozdja Dzem od sljiva

GRCKA SALATA

Слика
4 paradajza 1 svezi krastavac 1glavica luka 1 zelena salata 5 maslina nekoliko listova zelene salate 200 gr feta sira 1 dcl jogurta sa manje masnoce 1 kasika maslinovog ulja so, biber origano, ruzmarin 

ZELITE LI DA ODGAJITE USPESNU DECU

Слика
Svi zelimo da nam deca budu uspesna i za to nisu potrebne velika finansijska sredstva dovoljno je da se pridrzavate ovih sedam stvari svaki dan. Nije samo da probate jednom i odmah u startu odustanete treba da budete dosledni a pod tim se podrazumeva da vam to predje u rutinu tako sto cete se pridrzavati. Aristotel rekao - Mi smo ono sto radimo,  i to nas dovodi do toga da je to istina da li govorimo o nama ili nasoj deci   - Izuzetnost nije cin vec navika.

Kako napraviti Fondan za tortu-fondant recept

Слика
Prvi put sam pripremala fondan po ovom receptu i mogu reci da je za prvi put ispala dobra i ako nemam iskustva sa pravljenjem. Postoje puno nacina za izradu fondan mase, istrazujuci pronasla sam fondant recept u kome idu samo prorodni sastojci za ovaj recept nisam koristila glicerin. Njegova tekstura je mekana u odnosu na druge fondane i nema strukturu zvake kada se torta oznoji, desava se samo fondanima koji sadrze glicerin, a nastaje usled cirkulacije vazduha u vitrinama koje imaju ventilator.

Papiri za roditeljski dodatak

Слика
Pravo na roditeljski dodatak imaju majke koje se  neposredno brinu o detetu za koje je zahtev podnela i da nije lisena roditeljskog prava u odnosu na decu prethodnog rodjenja. Ono se ostvaruje na osnovu broja zivorodjene dece, tako da i majke koje rode blizance, trojke ostvaruju pravo na svako dete pojedinacno kao da je prvo, drugo ili trece rodjeno. Dokumentacija za roditeljski

STA JE POTREBNO ZA PORODILISTE

Слика
Dokumentacija za porodiliste: 1. Zdravstvena knjizica, 2. Licna karta, 3. Uput za porodiliste, 4. Krvna grupa i Rh faktor, 5. Rezultati testa na zuticu ( HbS Ag), HIV,

SIZIFOVA POSLA

Слика
Kao mama mogu se poistovetiti sa Sizifom. Koliko puta na dan iznova i iznova sredjivanje kuce, nikad kraja,

Dokumentacija potrebna za deciji dodatak

Слика
Deciji dodatak ostvaruje jedan od roditelja, staratelja ili hranitelja koji je drzavljenin Srbije i ima mesto boravka na teritoriji Republike Srbije i zdravstveno je osiguran je osiguran preko Republickog zavoda za zdravstveno osiguranje i pod uslovom da se neposredno stara o deci od dana podnetog zahteva.

PRIJAVA PREBIVALISTA U MUP-u ZA BEBE

Слика
Sve novorodjene bebe treba da budu prijavljene u MUP-u , odnosno na podrucju gde su prijavljeni  roditelji deteta i to kod nadleznih policijskih uprava, Tom prilikom se izdaje mesto prebivalista za dete koje je potrebno kako za decji dodatak, roditeljski dodatak i za svaku stavku se navodi zasto je potrebno, jer za neke stavke su oslobodjene placanja prilikom izdavanja dok za druge se placa taksa. Nakon sto se dobije Izvod iz maticne knjige rodjenih, odlazi se u nadleznu policijskku stanicu i ona zavisi od toga da li su oba roditelja u braku ili ne.

Dokumentacija potrebna za PRIJAVU BEBE KOD MATICARA

Слика
Dokumentacija koja je potrebna za prijavu bebe kod maticara: Rok za prijavu bebe od dana rodjenja je 30 dana, Kada  prijavljujete bebu vi odredjujete njeno ime i prezime ako nakon 30 dana  ne prijavite dete drzava preuzima na sebe da odredi detetu ime i prezime. Prijavljivanje se vrsi u opstinama kod maticara, gde se prilaze sva potrebna dokumentacija, kao i potpis oba roditelja.

KAKO DA UKLONITE OGREBOTINE NA DRVENOM NAMESTAJU

Слика
  Ogrebotine na drvenom nameštaju, podu ili vratima su rasprostranjena pojava, sa kojom se suočavaju u skoro svakoj kući. U većini slučajeva ogrebotine se mogu odstraniti uz pomoć sredstava  koje poseduje svako domaćinstvo.Naravno,  teško se možemo u potpunosti osloboditi većih ogrebotina, ali načiniti ih manje vidljivim je prilično jednostavno.     Evo nekoliko korisnih metoda za uklanjanje ogrebotina sa drvenog nameštaja:     1. Talog kafe   Namestaj u Vasem domu, s vremenom moze biti izgreban. Osveziti ga mozete tako sto cete u njega utrljati mesavinu paste za poliranje, taloga kafe i tople vode.

OSLOBODITE SE FLEKA OD ZVAKA I MASNOCE

Слика
Niko od nas ne voli nered i prljavštinu, i pri samoj pomisli na dodatne mrlje od žvaka ili nekih drugih stvari zaboli nas glava. Evo par trikova koji će vam olakšati da ove stvari rešite brzo i lako. . Mrlje su najveći problem pri pranju odeće, a najnezgodnije su one od žvake ili voska, kao i fleke od masne hrane.

KAKO DA OCISTITE UZ POMOC SOLI

Слика
    Iako preterano korištenje soli u ishrani nije preporučljivo, kad je čišćenje kuće u pitanju malo šta može s njom da se meri. Pročitajte neverovatnih 2 5 načina kako možete upotrebiti so za čišćenje.\

NAPRAVITE OSVEZIVAC PROSTORIJA

Слика
Ovo je predlog za koji je potrebno bukvalno minut vašeg vremena i skoro nikakav trošak, a rezultat je apsolutna svežina u domu.  Naravno, radi se o potpuno ekološkom osveživaču prostora, za koji su vam potrebni sledeći sastojci 1. teglica s aluminijumskim poklopcem 2. soda bikarbona 3. esencijalno ulje po vašem izboru Postupak pripreme:

Nabavite ovu ovu biljku pod HITNO, bicete sracni i puni ko brod

Слика
Ovu je još “djavolji bršljan” ili “biljka novca” jer se smatra da donosi sreću, ali Epipremnum aureum je danas najpoznatiji po svojoj sposobnosti da prečišćava vazduh. Ova jednostavna puzavica upija čak i formaldehid. Epipremnum aureum ili “zlatna puzavica” jedna je od biljaka koje su postale popularne pre svega zahvaljujući tome što se lako gaji i ne traži neke posebne uslove. Međutim, u poslednje vreme sve više dolaze do izražaja blagotvorno dejstvo ove biljke na zdravlje ljudi i “detoksikaciju” zgrada, piše „Moja bašta”.  Ona može da ukloni formaldehid iz vazduha, a i mnoge druge štetne hemikalije. Za nas je važna činjenica da se oko 70 odsto detoksikacije organizma obavi preko disanja te je stoga izuzetno bitno da živimo i radimo u prostorijama sa cistim vazduhom Ova robusna puzavica se lako gaji i odgovara joj direktno ili malo zasenjeno direktno svetlo, osim tokom jakih vrućina kad sunce može da bukvalno opeče listove. Od količine svetla zavisiće i količina

PILETINA SA PRAZILUKOM

Слика
Sastojci     4 osobe 600 g  piletine 1 kasicica  Slatke paprike mlevene  40 g  maslaca 700 g  praziluka 150 ml  belog vina 100 ml  kisele pavlake 1 kasicica  Vegete

KRMENADLE NA FRANCUSKI NAČIN

Слика
POTREBNO JE 8 krmenadli bez kostiju,  8 većih listova kupusa,  3 kašičice senfa,  500 g crnog luka,  3 čena belog luka,  8 tankih režnjeva slanine,  0,5 l supe od kocke,  200 ml belog vina,  so, biber, ulje, brašno

ĆUFTE U SOSU OD JOGURTA

Слика
POTREBNO JE ZA ĆUFTE 500 g mlevenog mesa,  1 glavica crnog luka,  4 čena belog luka,  sredina hleba, malo mleka,  2 jajeta,  pola kašičice praška za pecivo,  brašno, ulje, so, po želji mešavina začina

DOMACI MANCMELOU

Слика
Potrebni sastojci za biskvit: - 1 kasika kakao praha - 450gr brasna - 100gr secera - 1/2 kasicice soli - 1/2 kasicica praska za pecivo - na vrh noza soda bikarbona - 220gr margarina - 3 jajeta Potrebni sastojci za fil: - 120ml vode - 4 kasike meda - 320 gr secera - 2 kasike zelatina - 4 kasike meda - 1/2 ekstrata od vanile - 4 belanca Za preliv: - 300gr mlecne cokolade - 9 kasika ulja.

NAPRAVITE SAMI MIRISE PROTIV MUVA I KOMARACA

Слика
S problemom muva u stanu i kući bore se apsolutno svi, a kako biste se rešili ovih dosadnih letnjih napasti ne morate kupovati veštačka sredstva neprijatnih mirisa, već ih se možete rešiti uz pomoć prirode. Muve mrze mediteransko bilje, zato uz pomoć zdravih i mirisnih biljaka osvežite prostor i rešite se napasnika.

SAVETI KOJE SITNICE ZNACE

Слика
Savremeni svet doneo nam je niz pogodnosti ali samim tim i brz tempo zivota, tako da nas muce sitni problemi. Takve stvari mogu da nam idu na zivce kao sto su komarci, glavobolje itd koje nas iziritiraju, tako smo pronasli par korisnih saveta kako da se izborite sa svakodnevnim problemima.

ISKORISTITE TALOG KAFE

Слика
Mnogi nakon zavrsetka ispijanja kafe bacaju talog, jeste li znali da Vam kafa moze posluziti u razne svrhe i da je iskoristite za neke male trikove koje ce Vam olaksati zivot. Podocnjaci su veliki neprijatelji zena, pogotovo mladih mama koje imaju podocnjake zbog neprospavanih noci. Resicete ih se tako sto cete utrljati malo taloga kafe i ostaviti da odstoji. Kofein koji se nalazi u talogu kafe ce razbuditi vasu kozu i podmladiti je. Prilikom kuvanja i seckanja luka, miris luka ostaje na rukama, a resicete ih se tako sto cete  utrljati talog kafe na ruke i kasnije isprati toplom vodom. Svim ljubiteljima pasa najpoznatija je muka sa buvama koja nase ljubimce uvek prati da biste se resili ovih parazita, pri svakom kupanju dodate talog kafe u sampon i temeljno istrljate nakon toga isperite dobro od taloga i tih maloh stetocina. Bastovani koji imaju svojoj basti hortenzije mogu promeniti boju cvetova tako sto ce dodati talog kafe u zemlju i tako ce promeniti PH. Horte